LOS - pies do adopcji

pies

dodano: 2015-02-02

Nadal prosimy o pomoc.

26/03/2015 – Staruszek los pojechał do Warszawy na badania oczka, z którym jest coraz gorzej.

Okazało się niestety że Los cierpi na jaskrę i wolocze, w jego oku ciśnienie sięga do 40, gdzie normalnie to 20–cia.

Potwornie przy tym boli go głowa, pewnie dlatego jest taki apatyczny. Mamy stosować krople przez 3 tygodnie. Kolejna kontrola ciśnienia w oku dopiero po 3 tygodniach. Jeśli okaże się, że nie pomagają trzeba będzie zrobić zastrzyk wewnątrzgałkowy, w jeśli to nie pomoże, konieczna będzie amputacja oczka, której Los może nie przeżyć z uwagi na to, że ma „1000 lat” i słabe serduszko.

Dodatkowo miał zrobione USG narządów wewnętrznych – wszystkich, jak leci bo chcieliśmy mieć pewność, że chociaż tutaj jest ok.

Los musi być na specjalistycznej karmie Hepatic, bo jego wątroba jest w tragicznym stanie.

Dodatkowo doszły:

• koszty wizyty u okulisty
  • zakupu kropelek ( jedyna 55 PLN za 2,5 ml) Duotrav
  • Koszty usg narządów wewnętrznych.

Musimy zakupić kolejny worek karmy - np.: Farmina Hepatic

Obecne wydatki - 422 pln

Wpływy na naszego staruszka – zero PLN

Jeśli ktoś zechce pomóc w zakupie kropli, podarować worek karmy lub pomóc uregulować fakturę naszego staruszka będziemy wdzięczni. Dopisek LOS

Staruszek Los - pomóż nam go uratować. Znajdźmy mu dom na resztę jego dni.

Leżałem półżywy na trawniku, wyziębiony, głodny, mokry, z biegunką i oczami zaropiałym tak, że nie mogłem ich otworzyć. Jakieś obce ręce zabrały mnie do ciepłego pomieszczenia, potem zawieziono mnie do lecznicy. Włożony do inkubatora, bo temperatura spadała do 36 stopni. Zrobiono mi badania, wątroba jest chora, oczy chore, prawie nic nie widzę, moje serce nie chce bić regularnie. Nie mam przed sobą żadnych planów, marzy mi się kawałek miejsca, gdzie mógłbym spokojnie spać.

Oczywiście tak już jest, że jak się dzieje, to się dzieje. Jak urodzaj psich nieszczęść, to na całego. Wyjeżdżasz z domu z jednym, wracasz już plus jeden. Podczas naszej wizyty Gapą u fryzjera dostaliśmy zgłoszenie że niedaleko tego miejsca leży półżywy psiak. Znaleziony na trawniku przy ulicy Zgierskiej w Łodzi. Obecnie przebywa w lecznicy, nie mamy go gdzie umieścić, nie mamy go również za co leczyć. Na naszym rachunku, mamy już pełną morfologię, leki na wątrobę i biegunkę, leki do oczu, koszty przebywania w szpitaliku. Przed nami konsultacja kardiologiczna u doktora Korzeniowskiego i zakup karmy do wątrobowców, na tą chwilę Los musi zregenerować wątrobę. Może ktoś może podarować nam karmę?!

Szukamy domu tymczasowego lub stałego – pomóżcie!

Po raz setny zwracamy się z prośbą o pomoc, o każdą złotówkę, z dopiskiem LOS
Kontakt: 502-352- 500 Olga

Bardzo prosimy nie zostawiajcie nas bez pomocy, każdy pies znajdujący się pod opieką fundacji to realne koszty leczenia, karmienia, przygotowania do procesu adopcji

Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie"