JAK MOŻECIE POMÓC

WPŁATY NA KONTO

Abyśmy mogli efektywnie pomagać, potrzebujemy funduszy, dlatego zwracamy się z gorącą prośbą o wpłaty na nasze konto. Wysokość wpłat jest dowolna, za każdą, nawet najmniejszą darowiznę serdecznie dziękujemy.

DAROWIZNY RZECZOWE

Potrzebujemy również miseczek, smyczy, obroży, kagańców, legowisk. Nie muszą to być nowe akcesoria, każda z tych rzeczy niezmiernie przyda się naszym podopiecznym.

Pilnie potrzebujemy wsparcia jesli chodzi o karme dla psów (puszki i suche)!!

POMOC W TRANSPORCIE

Pilnie potrzebujemy też chętnych do pomocy przy transporcie zwierząt, zarówno na terenie Łodzi jak i całego kraju. To nieoceniona pomoc - umożliwić zwierzętom szybką i bezpieczną podróż wprost do wymarzonego domu.

DOM TYMCZASOWY

Sporo osób pyta jak pomóc zwierzętom w potrzebie. Możliwości pomocy jest wiele. Jednak najbradziej potrzebne są domy tymczasowe. Ta forma działania na rzecz zwierząt jest w Polsce jeszcze mało popularna, ale czasem jest tak, że szansa jaką daje dom tymczasowy jest jedyną jaką można zaoferować zwierzęciu w dramatycznej sytuacji. Dla niego jest to bardzo często najcenniejszy podarunek jaki może otrzymać od człowieka. Wiadomo przecież, że każda istota czująca potrzebuje ciepła i miłości, aby pokonać ciężką chorobę i stres w jakim się znajduje. Takie warunki może stworzyć tylko ciepło domowego ogniska. Indywidualne traktowanie i troska powodują, że odbudowuje się więź jaka została kiedyś zerwana, że stabilizuje się psychika zwierzęcia co daje mu większe szanse na powrót do zdrowia, w oczekiwanie na dom stały nie jest już tak nieznośne i dramatyczne. Wiele psów i kotów żyje tylko dlatego, że ktoś zaoferował im dom, w którym mogły dojść do zdrowia. Należy przy tym wiedzieć, że dobro zwierzęcia jest tutaj najważniejsze, że kiedyś znajdzie ono swój dom stały, że jest tylko gościem u nas, że trzeba będzie przeżyć ból rozstania. Jednak priorytetem jest jego dobro i tylko jego. Zanim podejmiemy taką decyzję musimy zadać sobie pytanie, czy stać nas na to emocjonalnie, czy uda nam się pokonać lęki związane z opieką nad chorym zwierzęciem.
Ważne jest to, aby taką formę pomocy zaakceptowała cała rodzina, która z oczywistych powodów będzie uczestniczyła we wszystkich czynnościach. Ze strony naszej organizacji zapewniona jest wszelka pomoc w zakresie ponoszenia kosztów leczenia i żywienia zwierzęcia. Osoby, które zaoferują dom tymczasowy nie pozostaną same z problemem, będziemy razem ponosić wszelką odpowiedzialność za podopiecznego. O taką pomoc prosimy my, o taką pomoc proszą one, które przemawiają za naszym pośrednictwem, prosząc o życie, najceniejszy dar jaki mamy tutaj na ziemi.

OGŁOSZENIA

Pilnie szukamy chętnych do pomocy w ogłaszaniu zwierząt, zarówno w internecie jak i w każdy inny sposób. Mogą to byc ogłoszenia w miejscu pracy, szkole itp lub po prostu na różnych stronach internetowych. Każde ogłoszenie podnosi szansę zwierzaka na znalezienie domu, więc zwracamy się z gorąca prośbą o pomoc!!

WOLONTARIAT
W sprawie wolontariatu można pisac do nas: pomagajmyrazem@onet.eu
Wolontariuszem może zostać każdy, kto ukończył 18 lat!!

WIZYTY U NASZYCH PODOPIECZNYCH

Nasze psy przebywają nie tylko w domach tymczasowych, ale również w psich hotelach.
Szukamy osób, które miałby czas na wizyty w takich miejscach.

SZUKANIE SPONSORÓW, ORGANIZACJA ZBIÓREK DARÓW RZECZOWYCH

Szukamy osób, które miałby możliwość pozyskiwania dla naszej fundacji sponsorów, pomocy stałej lub jednorazowej, zarówno pod postacią finansową jak i rzeczową. Rozsyłanie fundacyjnych apeli o pomoc lub wsparcie.